Energiaveszteség, hőhíd okozta problémák a hiányosan szigetelt az ingatlanban

Az épületek nagy többségében nincs vagy szakszerűtlenül van szigetelve a födém, tető. Hiába a minőségi, modern nyílászáró, új fűtésrendszer,  ha a zárófödémen át elszökik a meleg nagy része. Magyarországon a háztartások rezsiköltségének 70 százalékát, a fűtésszámla teszi ki. Családi ház esetében akár havi 30-40 ezer forintot is költhetnek fűtésre a rosszul szigetelt házak tulajdonosai.

A fűtési energia egy része…

A fűtési energia egy része a hőhidakon keresztül szökik el, vagyis fűtésszámlánkban is többletköltséget okoz. Lényegében akkor jellemző, ha nincs kellőképpen lezárva a hőszigetelés vagy lyukak találhatóak a felületen.  Ha már hőszigetelt, de a falfelülete így is hőhidas, akkor valószínű szakszerűtlen kivitelezés történt.
Sok esetben jellemző, hogy ilyenkor ragasztóval kitöltik az illesztéseket, miközben így még egy hővezetőbb felületet képeznek 
Nagy problémákat okozhat az épületre nézve, hiszen vizesedés, penészesedés is előfordulhat. 

A tetőszerkezetek utólagos szigetelése, a régi összeroskadt szigetelés felújítása régebben hetekig tartó munkával járt. 
Az új technológiának, a fújható szigetelésnek köszönhetően gyorsan, precízen, tisztán, akár bontás nélkül egy nap alatt végezhetnek a szakemberek a teljes padlás és tető szigetelés kivitelezésével.

A CELLULÓZ egy kötőanyagmentes hőszigetelés, kis súlyú, nem terheli meg a tetőszerkezetet, valamint kiváló hőszigetelő képességgel bír, jó páraáteresztő, teljesen rés és hőhídmentes szigetelési rendszert biztosít.

Vélemény, hozzászólás?